Tokyo

Tokyo är Japans huvudstad och en metropol för både affärer och turister i Asien. Det är ett resmål för den som gillar äventyr likväl som den som gillar kultur och historia. I den här staden kan man hitta välkända turistattraktioner som Nishi-Shinjuku, Rainbow Bridge, National Diet Building, Shibuya, Tokyo Skytree och mycket, mycket mer! I följande inlägg kommer du kunna läsa om saker som är bra att veta för dig som ska besöka Tokyo. Det är allt från vilken valuta som gäller, vilka saker man måste se och göra och så vidare.

Bra att veta

När och om du ska besöka Tokyo så kan det vara bra att veta att det är Yen som är valutan i det här landet. Innan man åker till vissa länder kan det vara bra om man tar ut kontanter innan så att man har den accepterade valutan. I Japan är det dock inte något jätteviktigt att tänka på. Det finns nämligen ett system likt det vi har i Sverige där de flesta faktiskt accepterar kort när man ska betala. Sedan finns det uttagsautomater precis överallt så det är inga problem. Till skillnad från många andra länder runtom i världen är Japan ett säkert land där man inte behöver oroa sig alltför mycket över att bli bestulen på värdesaker. Man ska såklart alltid vara på sin vakt eftersom det finns tjuvar överallt i världen. Men japanerna är kända för att vara ett hederligt och snällt folk och därmed inga större risker för dig som är turist.

Att se och göra i Tokyo

Det finns en massa roliga saker man måste se och göra när man väl besöker Tokyo. Några exempel är Nishi-Shinjuku, Rainbow Bridge, National Diet Building, Shibuya, Tokyo Skytree och självklart restauranger i överflöd. Sushi är den rätt som blivit populärt över hela världen men som har sin födelse i Japan. Om man vill äta den bästa sushin någonsin så kan man spana in restaurangerna i Tokyo. Antingen kan man välja att gå till lyxiga restauranger som belönats med Michelin-stjärnor, eller så kan man försöka hitta de mer lokala och okända restaurangerna. I Japan är matkulturen väldigt bra över lag vilket gör att man kommer få bra sushi nästan varsomhelst. Det är inte som i Sverige när man måste prova sig fram. De har riktigt bra råvaror och för dem är att laga sushi lika självklart som att en svensk är förberedd på regn.

Nattliv i Tokyo

Japans huvudstad är känd för att vara en plats där många söker sig till klubbar på kvällarna. Det är en stad som aldrig sover. Man kan faktiskt till och med gå och käka frukost mitt i natten om man skulle vilja det. Vissa restauranger och caféer har öppet dygnet runt. Det här är en kultur som växt fram i samband med att så många personer jobbar och njuter av underhållning på så många olika tidpunkter på dygnet. Prova att gå ut på en promenad på natten även om du själv inte är intresserad av att festa till tidig morgon.