Kyoto

Kyoto var faktiskt en av de stora städerna som klarade sig ifrån alla bomber under andra världskriget. Många påstår att detta berodde på att staden är fylld med kulturskatter som är enastående. Att resa till Kyoto är perfekt för den person som verkligen tycker om att uppleva kultur på nära håll. Det känns nästan som att åka till en helt annan tidsålder, då staden har drygt 270 shinto-tempel, 1 600 buddist-helgedomar och 17 speciella platser som har hamnat på Unescos världsarvslista.

Därutöver, som om det inte skulle vara nog, går det att besöka shoguns Nijo-borgen, kejsarpalatset med sina vackra trädgårdar och villor, samt unika museer som tillhör Japans bästa. Därför är det inte så konstigt att Kyoto räknas som Japans kulturella vagga. Man bör således inte missa denna mytomspunna och kulturella stad när man besöker Japan.

Att se i Kyoto

När man kommer till Kyoto är det som att komma till en annan värld och vill man uppleva ett Japan som är traditionellt så är det denna stad turisten ska besöka. Under åren 794 till 1868 var Kyoto Japans huvudstad och är egentligen en liten stad om man mäter det med japanska mått. Men för svenskar känns staden säkert stor och man bör besöka staden två till tre dagar för att hinna med att uppleva så mycket som möjligt.

Arashiyma Bamboo skog

Arashiyma Bamboo skog är en bambulund som har funnits i hundratals år. Bambuskogen ger en magisk känsla och man upplever det nästan som att skogen är en filmkuliss. Längs stigen som är cirka 200 meter möts man av ett mycket unikt ljus och skuggorna leker tack vare solens strålar. Bambun är drygt 20 meter hög och är egentligen ett gräs som växer snabbt.

Bydoin Temple

Det röda Byodoin templet ligger som ett smycke i en liten sjö och har en mycket vacker grön trädgård. Templet byggdes för första gången år 998 och var från början ett sommarhus åt Fuliwara no Michinaga, som var en viktig politiker. Femtio år senare blev det ett tempel. Bydoin har gett inspiration till tempel som har byggts senare.

Gion

När man är på besök i Kyoto bör man inte missa att besöka området Gion som ligger längs med floden Kamogawa. Hela området genomsyras av den japanska traditionella känslan. Gion har många trähus med träpersienner och det ligger små mystiska tehus lite varstans. Som turist kan man möta några av de äkta geishorna. Allt som allt beräknas det finns omkring 1 000 geishor i Japan och flertalet av dem bor i Gion. En geisha kan också kallas för Geiko. I området ligger också små kaféer, upplysta restauranger och tehus, som är perfekt att slå sig ner vid när det är dags att vila fötterna.

Sammanfattning

Dessa platser är bara ett fåtal av vad staden Kyoto har att erbjuda sina besökare under sin resa i Japan. Turister kan välja och vraka mellan de olika platserna, tempel och andra sevärdheter som staden har att erbjuda. Atmosfären garanterar att ge sina besökare upplevelser och intryck som man sent kommer att glömma.